BLOG

Úspech má tvár matky

Keď som po prvý krát počula tieto slová, niečo vo mne ma upozornilo: „Pozor, je to dôležité aj keďtomu ešte celkom dobre nerozumieš!“ Práve v tej dobe som sa zamýšľala nad vetou, že ak nemám na poriadku vzťah so svojimi rodičmi, tak môj život tiež nebude celkom na poriadku a ja sa nebudem cítiť šťastná a spokojná...

Kurz varenia s Royom Littlesunom

Roy Littlesun – tento skromný človek má už viac ako 80 rokov. Je pritom vitálny, prekypuje zdravím a sám pripravil jedlo pre 40 účastníkov kurzu. Pritom nám ešte zaujímavo rozprával. Chodí po svete a šíri svoje učenie o potrebe čistoty vyžarovania našej krvi, pričom hrá dôležitú úlohu správna strava, jej správne jedenie a správna príprava.

Posolstvo Roya Littlesuna

Roy Littlesun jednoduchý a skromný človek, starešina kmeňa Hopi. Hopiovia sú potomkovia Mayov, Poslovia Dávneho Vedenia,ktorí  po stáročia nesú duchovný odkaz „Kto sme, kam kráčame a akú úlohu na tejto Ceste zohráva Strava“.

Typy na zdravé raňajky, obedy a večere

Dôležité je, ak chceme byť zdraví, prestať používať v kuchyni rastlinné tuky - margaríny a potravinárske oleje spracúvané pri vysokej teplote – upchávajú - zanášajú bunkové membrány všetkých buniek nášho tela, sú pre telo nestráviteľné a veľmi škodlivé.

Ako môžeme my ženy zlepšiť svet ?

Často počúvam slová, že dnešný svet je zlý, že táto spoločnosť sa ženie do záhuby, že rozum je viac ako city, že peniaze vládnu svetu ... Určite ste to počuli už aj vy.
Ale už menej často počuť, čo s tým urobiť? Ako to zmeniť?

Ryžová kúra na očistu tela, podporu imunity, úpravu váhy

Prvý deň prepláchneme a namočíme aspoň 3dcl – 5dcl šálku ryže. Množstvo namočenej ryže závisí od veľkosti porcií na jeden celý deň. Potom každý deň pridáme šálku ryže a tú namočenú prepláchneme. Takto pridávame šálky ryže 10 dní.

Derivačný kúpeľ

Najľahší a najlacnejší spôsob očisty a ozdravenia tela odpozorovaný od zvierat. Nielenže sa Vám upraví váha, ale očista pôsobí aj na také miesta v tele, kde si pôstom, alebo iným detoxikačným spôsobom neporadíte. Dokonca Vám môže pomôcť zastaviť šedivenie a vypadávanie vlasov, čoho som bola sama svedkom.

Úvaha o sebarozvoji

Treba sa rozvíjať? Treba na sebe pracovať?
Ide táto spoločnosť správnym smerom? Sme šťastní, zdraví, krajšie sa nám žije ako našim predkom? A naša Zem? Staráme sa o ňu dobre? Skrášľujeme ju, ochraňujeme jej prírodu, správame sa k nej šetrne?

Hunger – Hlad

Na festivale Dych Zeme som videla dokumentárny film Hunger (Dokument Hlad). Napriek veľa zaujímavým hosťom, bol práve tento film pre mňa tým najsilnejším zážitkom. V hlave mi vírili  otázky:,,Čo všetko je schopný človek zničiť pre rast svojho osobného bohatstva ? Dokedy to ešte bude naša Zem zvládať ? Dokedy bude trpieť pre nezmyselné konanie našej spoločnosti ? Dokedy budú peniaze znamenať viac než ľudský život ?

Indiánska rozprávka

Do hniezda stepnej sliepky sa dostalo (nik nevie ako) orlie vajíčko. Matka, stepná kvočka, ho vysedela s nehou a trpezlivosťou rovnako,ako všetky ostatné vajíčka. Nikto na nič neprišiel, a tak, keď sa z vajca vykľulo mláďa, všetci ho považovali za síce trochu nepodarené, ale predsa stepné kuriatko...

Sila myšlienky, sila slova ....

Nedávno som zmenila  okruh ľudí, s ktorými  sa stretávam. Žila som v kolektíve, kde každý vedel, čo je to niesť zodpovednosť za svoje myšlienky a slová. Teraz som prekvapená, keď stretávam ľudí, ktorí o tom ani netušia.  Po internete koluje veľa inšpirujúcich myšlienok z filmu Tajomstvo (The Secret). Každý, kto v poslednom roku navštívil kníhkupectvo sa určite stretol s knihou rovnakého názvu.  Možno i preto žasnem, že mnoho ľudí nevie, akú má myšlienka moc a akú  silu majú vyslovené slová.

Naša strava - je našim liekom, či jedom?

Zamýšľate sa niekedy pri nákupe potravín, či to, čo kupujete, je zdravé? Či to, čo ste pripravili svojim najdrahším, im prospeje alebo uškodí? Viete, čo obsahujú potraviny, ktoré vkladáte do úst?