Roy Littlesun jednoduchý a skromný človek, starešina kmeňa Hopi. Hopiovia sú potomkovia Mayov, Poslovia Dávneho Vedenia,ktorí  po stáročia nesú duchovný odkaz „Kto sme, kam kráčame a akú úlohu na tejto Ceste zohráva Strava“.

Prišiel na Slovensko až z opačného konca sveta sa o niečo dôležité podeliť.  Posolstvo, ktoré nám priniesol  je dôležité pre všetkých rovnako. Poprosil  nás, aby sme ho šírili ďalej. Preto som sa  rozhodla o ňom napísať a ak budete mať tiež ten pocit, môžete ho posunúť ďalej.

Na úplnom začiatku jeho prednášky sme mali možnosť porozumieť tomu kto je človek a aké je jeho miesto vo vesmíre. Bolo zaujímavé predstaviť si , že ten koho kreslil Roy na tabuľu  som ja sama a všetko to prepojenie s vesmírom funguje aj vo mne.

Následne smeroval k tomu, ako žije naša spoločnosť a hlavne čím sa stravuje.

Sila zachovať si slobodnú myseľ a aj slobodný život je podľa učenia jeho predkov ukrytá v čistote = vyžarovaní krvi.A to je závislé od potravy, ktorú zjeme. Dozvedeli sme sa, že kedysi ľudstvu toto poznanie bolo známe. No tým, čo chceli mať vládu nad väčšinou sa podarilo pomocou strachu a ľsti túto veľmi dôležitú informáciu z našej pamäte odstrániť.

Vrátili sme sa až do obdobia inkvizície, kedy boli upaľované práve ženy, ktoré vedeli pomocou stravy liečiť, ktoré vedeli, že jedlo je pre človeka veľmi dôležité. Ženy, ktoré vládli kuchyni a príprave jedla. Už v tom období sa podarilo presvedčiť ľudstvo, že má jesť  zomleté zrno a nie zrná v celosti. A prečo hlavne záležalo na tom, aby ľudstvo zabudlo jesť celé zrno ? Celistvé zrno má v sebe úplnú pamäť, čím je a čo je jeho úlohou. Mohlo by nám pripomenúť dávno skryté pravdy, regenerovať našu myseľ. Myseľ,ktorá si nič nepamätá a žije v strachu je poslušným vykonávateľom všetkých nariadení mocných sveta od nepamäti.

O úžasnej pamäti zŕn svedčia aj nájdené archeologické vykopávky obilia.Po tisícročia schované a predsa, keď ich zasiali, vyrástli z nich nové klásky. Napr. aj  obilie s názvom Kamut bolo objavené len pred pár rokmi v egyptských pyramídach,rozšírilo sa a môžeme ho jesť už aj my. Ak by si zrnká nepamätali po tie storočia, čo je ich úlohou, tak by už nenarástli.

Zrno túto svoju vlastnosť odovzdáva aj človeku. Ak náš jedálny lístok bude tvoriť 50% dennej stravy celé nezomleté zrno ( pšeno, pohánka, ryža, špalda, pšenica, raž . . .), tak sa obnoví naša pamäť. Nie tá pamäť, ktorá nám povie, koľko máme na svete riek, veľkomiest a iné nepotrebné vedomosti, ktoré sme od čias skončenia  školy nevyužili ani raz, ale obnoví sa nám tá naša skutočná pamäť. Tá nám pripomenie, že aj tie rieky, ktorých počet vieme, sú živé. Aj v nich žijú živé tvory a preto  ich už nebudeme znečisťovať. Pripomenie nám, že ten človek na ulici je taký ako ja a prestanem mu ubližovať. Prestaneme sa navzájom klamať  a tiež zabíjať za účelom  zisku. Tá skutočná pamäť nám pripomenie, že Zem, po ktorej kráčame je živá, že trpí, keď ju betónujeme... Ale hlavne nám pripomenie: PREČO ŽIJEME?  ČO JE SKUTOČNÝM  ZMYSLOM ŽIVOTA ?

Našu krv ovplyvňujú hlavne rafinované potraviny- biela múka a biely cukor, ktoré sa stali samozrejmosťou našich jedálnych lístkov. A skúste porozmýšľať, či ich poznali a jedli aj naši dávnejší predkovia?  Kedy a prečo sa vlastne začali používať vo veľkom? Vyhovovalo by potravinárskemu, farmaceutickému priemyslu, či zdravotníctvu, keby sme ich zrazu prestali jesť?

Ďalším jedom pre našu krv je ,,chémia,,

To sú konzervačné látky, dochucovadlá – všetky tie Éčka, na ktorých škodlivosť nik neupozorňuje. V každej potravine je len povolené minimálne množstvo, no keď sa tieto množstvá zo všetkých potravín, ktoré denne zjeme, sčítajú, tak môže vyjsť napr. takáto matematická rovnica: 0+0+0=9. To už je vysoko škodlivé číslo Éčiek v našej krvi.  Dôležitú úlohu v oslabení krvi hrá aj alkohol. Ten kvalitu krvi úplne mení. A povedzme si na rovinu, to čo o alkohole v malej miere vraveli naši predkovia, už neplatí.  Prečo?  Zistíte to , keď si privoniate k nejakej liehovine. Aj tie už cítiť ako parfémy, aj tam už sú ,,umeliny ,,-chémia a nie čistá príroda. A pivo, na ktoré ešte niektorý nedajú dopustiť? Je to už len mŕtva ,,pasterizovaná,, látka. Kedysi pasterizované nebolo, vydržalo menej, ale bolo čerstvé. Teraz vydrží dlho, ale je to len niečo mŕtve, čo okrem iného otravuje našu krv. No nech je alkohol akýkoľvek, mení kvalitu našej krvi.

A prečo píšem toľko o dôležitosti našej krvi. Pretože KRV je to, čo spája našu myseľ a srdce. Ak chceme byť celistvý, to spojenie je potrebné. Potom budeme mať silu meniť svoj život  a tiež celý svet. Naučíme sa riadiť srdcom a myseľ  nám pri tom bude pomáhať. No povedzte, ak sa toto stane skutočnosťou, ako budeme konať –pre dobro seba  a spoločnosti, alebo proti sebe a celému svetu? Veď priznajme si, robíme teraz všetko pre svoje dobro alebo pre dobro iných?

Poviete si, že sebe dobro robíte a ja tvrdím, že nie? Ak by ste robili,tak by ste si ctili svoje fyzické telo a neotravovali by ste ho pomaličky, nepáchali by ste na ňom pomalú samovraždu. Že nie ?Ak by to bola pravda, tak by supermarkety museli byť prázdne. Čo v nich kupujete na jedenie a je to zdravé ? Ja som v nich nenašla nič.  A to čo sa tvári ako zdravé je dovezené z opačného konca sveta a preto nášmu telu neprospieva.

Okrem toho, že v tých hyper a supermarketoch  nenájdete nič zdravé, tak podľa Roya nakupovaním v týchto veľkých nadnárodných reťazcoch podporujeme vraždenie tých najbezmocnejších z najchudobnejších krajín. Sú zneužívaní, ABY SME SI MY MOHLI na opačnej strane sveta kúpiť ich výrobky lacnejšie než to, čo sa dopestuje, či vyrobí na Slovensku. Ako je to možné, že napriek drahej nafte a ostatným prepravným nákladom to môže byť u nás v super AKCII? Roy nám doslova povedal, že každým takýmto zahraničným tovarom vloženým do nákupného košíka, akoby sme prekročili jednu mŕtvolu- obeť systému konzumu a zhrabovania peňazí. Chceme toto podporovať?

Priatelia, prestaňme sa konečne  kŕmiť tou ,,otravou,,, na ktorej sú závislé iba naše chuťové poháriky. Buďme zodpovední k sebe ,k svojim deťom a k životu celkom.  NEVEDOMOSŤ NEOSPRAVEDLŇUJE. Nemôžeme donekonečna strkať hlavu do piesku, že je tu všetko v poriadku. Dokedy to ešte naša Zem - živá Zem - unesie?

Podľa slov Roya Littlesuna  je rok 2012 rokom poslednej revolúcie.  Táto revolúcia začala v máji 2011 v Madride protestmi, ktoré sa rozšírili do celého sveta, no média nám oni ch veľa nepovedali. No Roy nám položil otázku: zmenilo sa po protestoch niečo , získali niečo ? Nie!  Protestovať, že tento konzumný systém je bezohľadný k ľuďom a k celej prírode,nestačí. Je najvyšší čas začať KONAŤ. Kto sa chce zapojiť do poslednej revolúcie, môže stáť na námestí a protestovať,alebo môže meniť kvalitu svojej krvi. Našim námestím nech je naša kuchyňa, kde  vládneme my. Ak máme kontrolu nad tým, čo jeme, máme kontrolu nad svojou mysľou. Naša vláda začína rozhodovaním, čo je pre naše telo vhodné jesť.Vládne používaním zdravých potravín, ktoré vyčistia naše telo a posilnia našu krv. Budeme zdraví, silní, rozpamätáme sa kto sme a kam smerujeme.

Konať musí začať každý jeden z nás sám doma.

Revolúciapre slobodný a krásny svet začína v mojej, v tvojej kuchyni. Ak prestaneš jesť, to , čo ťa oslabuje, čo znižuje kvalitu tvojej krvi, začneš byť zdravší a silnejší. Ak bude tých silných-nezávislých pribúdať, to nepotrebné bude prinútené postupne zaniknúť.

Ak budeme zdraví vďaka zdravej strave, nebude potrebný farmaceutický priemysel. Myslíte si, že sa bez neho nezaobídeme, že je potrebný  pre ľudí, ktorí sa stravujú a žijú zdravo? Uvedomili ste si, že tie všetky chemické látky okrem toho, že ničia rovnováhu organizmu, odchádzajú z tela a kanalizáciou končia v riekach, moriach… Podzemnými vodami sa dostanú  znovu k nám a škodia nám po druhý krát . A čo asi narobia s rovnováhou prírody ? Pozrime sa len na,,propagované,, antikoncepčné tabletky! Výskumy dokazujú, že v riekach prechádzajúcich veľkomestami sa za vyústením kanalizácie mení pohlavie rýb!  Myslíte si, že toto bude trápiť výrobcov liekov? Určite nie. To my ich musíme prestať konzumovať.Ten, kto podporuje konzumný spôsob života, sa nedokáže rozvíjať,stojí na mieste.

A tak pamätajme

  • kvalitastravy ovplyvňuje naše myslenie, cítenie a tým aj konanie
  • lencelé zrno má „úplnú“ pamäť

Okrem obilných zŕn, je potrebné dopĺňať aj strukoviny, iné semiačka a čerstvú zeleninu. Zeleninu, ktorá má v sebe ale skutočnú prírodu, jej rast podporovali slnečné lúče a je ošľahaná vetrom . Potom môže aj nám odovzdať svoju silu.Určite to rozoznáte všetci, či tieto kvality má aj tá supermarketová.

Pre lepšie pochopenie súvislostí o vykorisťovaní a biede,ktorú podporujú aj nadnárodné obchodné reťazce sa môžete dozvedieť v nemeckom dokumente HUNGER (Hlad).

Ďakujem, že som sa s Vami mohla podeliť o posolstvo Roya Littlesuna.Ďakujem, že aj vy ste účastníkmi pokojnej revolúcie spojenia srdca s mysľou pomocou čistej krvi. Ďakujem , že aj vy viete, čím ste a kam smerujete.