Správnou prípravou potravy z nej uvoľňujeme energiu vedomia (pamäť uloženú v hĺbke Zeme a vesmíru) a dostávame sa do prúdu života,do správneho toku s celým vesmírom. K správnej príprave patrí nielen samotné varenie, ale aj správne krájanie zeleniny, aby sme vytvárali rovnováhu. Tá potom nastolí harmóniu v našom tele.
Rozoznávame jedlo pre potešenie (konzumenti), iba pre žalúdok alebo jedlo na správne uvažovanie (premýšľanie). Skutočné premýšľanie nie je reagovanie podľa naučených vedomostí, nie je to ,,sumarizácia faktov“. Je to vedomé vnímanie svojich pocitov, svojich potrieb, je to cítenie a múdrosť používaná spolu. Je to spolupráca mysle a srdca. Sme vzdelaní,no často z dôvodu vysokého vzdelania iba poslúchame a nerozmýšľame aj srdcom. Celé ľudstvo prišlo v stravovaní do extrému. Jedlo sa stalo kvôli peniazom aj jedom, jedlom sa dá aj zabíjať. Vieme, čo také jedlo robí v tele iných a napriek tomuto skúšame často aj na sebe... Ak nemáme kontrolu nad jedlom,nemáme ju ani nad životom. Ak prípravu a zloženie jedla kontrolujú iní, tak tí potom kontrolujú aj náš život.
Najviac energie vedomia (najvyššiu pamäť) nesú celé obilné zrná. Tých máme na výber veľa, no niekto sa nás snažil presvedčiť, ženám škodia. (Prečo asi?) Rastlinka, ktorá narastie z maličkého semiačka nasáva do seba energetické informácie zo zeme, zo vzduchu, z vody, zo slnka... Všetku tú silu potom odovzdá svojim plodom, aby tie mohli v kolobehu života pokračovať. To, čo cez rastlinku odovzdala zem a celý vesmír semiačku, tým všetkým to zrniečko posilní náš organizmus.