Do hotového pridáme med, hrozienka, alebo kustovnicu, oriešky,škoricu, alebo rôzne semiačok. Na tanieri môžeme dochutiť,troškou masla, alebo ľanovým,či makovým olejom lisovaným za studena ... Pridávame podľa chuti, nie všetko naraz.
Kaša z ryžovej krupice je veľmi dobrá na sladko s kakaom a posypaná kokosom, ktorý chvíľku opražím na suchej panvici. Na sucho opražená kokosová múčka je vynikajúca pochúťka.
Kaša z ryžových vločiek: V zime dám do vody okrem štipky soli povariť na drobné kocky nakrájané jabĺčko s klinčekom a do vriaceho dosypem ryžové vločky. Posypem na suchej panvici opraženými lieskovcami, alebo zomletými vlašskými orechmi.
Keďnám vystane takáto kaša z raňajok, pridám do nej kakao, posypemopraženým kokosom a nechám stuhnúť na poobedňajší zákusok.
Kaša z nahrubo zomletej špaldy, pohánky, či špaldovej, alebo pohánkovej krupice chutí dobre, keď ju po uvarení na tanieri dosladíme slivkovým lekvárom, dochutíme troškou masla, či makovým olejom. Môžeme pridať aj štipku škorice.