Ako môžeme my ženy zlepšiť svet ?

Často počúvam slová, že dnešný svet je zlý, že táto spoločnosť sa ženie do záhuby, že rozum je viac ako city, že peniaze vládnu svetu ... Určite ste to počuli už aj vy.
Ale už menej často počuť, čo s tým urobiť? Ako to zmeniť ?

Uvedomujem si, že svet je teraz čisto mužský.  Vládne tu rozum, ktorý je priradený k mužskej polarite. A intuícia, city, srdce– to ženské zaostáva.  Harmónia vo svete nastane, ak sa obe časti vyrovnajú. Ak to ženské vnímanie cez srdce bude rovnocenné tomu mužskému vnímaniu cez rozum. Vtedy sa muž a žena budú navzájom dopĺňať. Nebude sa rozum povyšovať nad city.

A preto sa obraciam na Vás milé žienky. Vy ste tie, ktoré tvoríte svet.Vy ste tie, ktoré tvoríte pocity a pocity sú základným kameňom budúcnosti. Žena je tvorcom  jemno hmotného sveta a muž jej tvorbu, jej sny premieňa do hmoty. Na túto dôležitú úlohu akoby na stáročia ženy pozabudli.  Roky boli v úzadí a tie čo boli v popredí neboli skutočne ženami, ale mužmi v ženskom tele. Tým, že sme všetko prenechali mužom, stali sme sa len tými  ,,upratovačkami ,, vonkajšieho sveta. Muži robili len to, čo vedeli a takto to tu teraz vyzerá. A tých mužov predsa vychovávali tiež len ženy!

Ženy, je najvyšší čas sa prebudiť a prebrať zodpovednosť za svoj život, za budúcnosť svojich detí, ale aj za život planéty. Je načase byť Ženou. Ženou ale nie len vonkajškom, ale skutočnou ženou vo svojom vnútri. Mnoho žien si myslí, že sú dokonalé ženy, no dokonalý je len ich vzhľad, účes, make-up,postava, oblečenie, nechty – ten vonkajší výzor. Ale aké je ich vnútro, aké je ich srdce? Mužské, či ženské? Srdce, pokoj,prijatie, láskavosť robí ženu skutočnou ženou. Ženou je tým,čo vyžaruje z jej vnútra.  A čo je prioritou pre dnešnú ženu? Je to ten vnútorný pokoj, to vnútorné šťastie,ktoré má pestovať vo svojom vnútri, šíriť a prenášať na svojich najbližších. Alebo sa uspokojí len s tým vonkajším zabezpečením, aby mali všetci okolo nej na stole tanier s chutným jedlom, aby mala poriadok v kuchyni, aby deti mali to, čo ich spolužiaci. ... To všetko sú len tie vonkajšie materiálne hodnoty, ktoré dnešné ženy uprednostňujú. A kde sú tie skutočné ženské hodnoty? Naozaj na ne v tom  zabehnutom a rýchlom spôsobe života zabudli? Zabudli, že pre dieťa je dôležitý mamin úsmev, pokoj, ktorý z nej vyžaruje a ono sa cíti pri nej dobre? Zabudli, že pre manžela je viac nežné pohladenie a úsmev zo srdca, než len teplá večera? Zabudli, že šťastie môže rozdávať len ten, kto je šťastný? Lásku môže dávať len ten, kto sa má rád? Zabudli na svoje sny a túžby?  Zabudli na seba?

Pochopila som, že nie zvonku sa mení svet. Porozumela som myšlienke, že ak chcem zmeniť svet, musím zmeniť len a len seba. Svet okolo mňa je len odrazom toho, čo je v mojom vnútri. A preto apelujem milé žienky na Vás. Aké pocity si vytvárate, čo si ukladáte do svojho vnútorného sveta? To, čo máme schované hlboko vo svojom vnútri, to sa prejavuje aj v tom vonkajšom svete. Čo tam máme? Pocity krivdy, hnev, bezmocnosť, alebo radosť, bezpodmienečnú lásku, harmóniu?  Ak budeme pracovať na sebe, na usmerňovaní svojho života, ak budeme zodpovedné za svoje pocity a svoje životy, tak vytvoríme nový lepší svet. Svet pre tých, čo tu budú žiť po nás. Pre naše deti a možno aj pre nás samých, ak sa naša duša náhodou znovu vráti do sveta, ktorého spolutvorcami sme boli i my.

Nieje to žiaden bojový pokrik, je to skôr bolestný výkrik srdca,kam sme tento svet dostali svojou  nemohúcnosťou.   Pozorujem ako nám chýba odvaha vyjsť zo zabehnutých koľají, z tej svojej ,,komfortnej,, zóny a niečo urobiť inak, než doteraz. Darmo počúvame, čo máme robiť, darmo čítame ,,múdre,, knihy,darmo navštevujeme rôzne kurzy, semináre, keď len zbierame informácie a nekonáme. Čo nám bráni nasledovať svoje sny a túžby? Čo nám bráni robiť, to čo chceme? Každý deň urobiť maličký krok vpred a vykonať malú zmenu vo svojom živote. Do kedy ešte budeme čakať?

Cítite to tak aj vy?