Prvýdeň prepláchneme a namočíme aspoň 3dcl – 5dcl šálku ryže.Množstvo namočenej ryže závisí od veľkosti porcií na jedencelý deň. Potom každý deň pridáme šálku ryže a túnamočenú prepláchneme. Takto pridávame šálky ryže 10 dní.
Napiaty deň prvú šálku ryže po opláchnutí uvaríme s troškousoli. Jeme 3xdenne posypané Gomasiom. Gomasio zabezpečí pri očistedostatok minerálov, hlavne zinok.
Naďalší deň uvaríme ďalšiu porciu, ktorá bola namočená apreplachovaná 5 dní a tak postupujeme 10 dní.
Jasom striedala celozrnnú natural ryžu dlhozrnnú s guľatou. Bolo toprospešné pre moje chuťové bunky na obmenu chute. Aj som namáčalajeden deň dlhozrnnú a na druhý deň guľatú ryžu.
U nás je najrozšírenejšia biela ryža. Na túto kúru však odporúčam celozrnnú. Proces, ktorý z naturálnej ryže robí bielu totiž ničí 67 percent vitamínu B3, 80 percent B1 a 90percent vitamínu B6. Spracovaním tiež stráca polovicu horčíka a fosforu, 60 percent železa. Ak chcete vášmu telu dodať látky v pôvodných množstvách, vyberte si celozrnnú ryžu. No ak by to bolo pre Vás veľmi nezvyklé, aj s bielou ryžou je lepšie urobiť očistu než so žiadnou.